Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Sterk start for Rygge-skytterne på Landsskytterstevnet

Landsskytterstevnet er godt i gang, og Rygge-skytterne har allerede fått inn flere solide prestasjoner. Thomas Runhovde tok en imponerende tredjeplass i jegerklassen, mens Magnus Madsen fortsatte sin sterke form og sikret en andreplass i baneskyting i Klasse 1. Flere skyttere fra Rygge har også levert gode resultater i ulike feltdisipliner, med muligheter for flere beger og fine plasseringer.

Så er landsskytterstevnet i gang, og resultatene strømmer inn. I den nye jegerklassen har Thomas Runhovde gjort sine saker bra med 146 poeng på de 15 skudda jegerne skyter. På grunn av jaktriflenes tynne piper, og derav fare for at de blir for varme er programmet 3+3+3+6 skudd. Med 146 ble Thomas nummer tre i jegerklassen, og drar med seg et stort LS-beger. Kona, Elisabeth Sørli Runhovde stoppet på 242, et poeng for lite til at det ble to sølvbeger på peishylla.

Hele Rygge ventet på at Magnus Madsen skulle innta 200 meter-standplassen for å skyte baneskyting. Han har jo skutt utrolig godt i hele år og prikket inn seier etter seier, så det gikk et gips gjennom publikum når det kom en nier allerede på skudd nummer to. Men det ble også den eneste, og 249 poeng, og rett inn på andreplass. En skytter har så langt 250, og med flere innertiere enn Magnus.

I samme klasse plasserte Tomas Andersen prøveskudda i hytt og pine, men når seriene starta så det annerledes ut. På 15 skudden ble det fine 145 poeng, og til slutt sto det 239 på tavla.

I feltløypa er det fjerdeklassingene som har vært de toneangivende så langt. Skytterkongen Jan Håkon Jørgensen, som for tiden oppholder seg i klasse fire prikket inn 29 treff. Han hadde en flott samling på det fjerde holdet, men den satt veldig lavt, og det var vel litt tur at ikke mer enn ett skudd kom under figuren. Likevel, med en perfekt finale blir det nok mesterskapsstjerne på Kongen.

Hans Petter Aas-Hveem er en mindre merritert skytter enn Jan Håkon, men han var nære resultatmessig med 28 treff. Selv om det i skrivende stund er 23 skyttere med 30 treff ligger det an til feltbeger for begge Ryggeskytterne, men NM medalje er det nok bare Jan Håkon som har håp om.

Hans Petter skjøt også en god Stangskyting med 18 treff. Han fikk ut 21 skudd, men der var altså tre skudd som ikke nådde figuren, men 18 treff i klasse fire er meget bra, og et sikkert Stangbeger.

Også klasse Eldre Junior har vært i felten, og Kristian Ystgaard Oswald startet meget bra med tre fulle hold, men så gikk det tyngre. Fire treff på hold fire før det skar seg helt med to treff på siste holdet, og 24 treff. Men det er nok baneskytinga Kristian først og fremst ser fram til.

Unikumet Magnus Madsen i Klasse 1 har også kastet seg ut i hurtigøvelsene. Han står øverst på lista i Stangskytinga med 19 treff, fem treff foran nummer to. Han fikk ut 22 skudd, men tre av dem satt utenfor figuren. På felthurtig er det to skyttere som er raskere, men Magnus er nummer tre med 15,04 sekunder. Han måtte bruke fem skudd på de tre figurene, og dermed løp sekundene.

Også jegerklassen skyter feltskyting, og Elisabeth Sørli Runhovde fikk 13 treff på sine 15 skudd. Det ble bare ett treff på hold en, men deretter satt alle 12 skudda i figuren. På minneskytinga starta hun med to tiere, men dessverre ble det åtter på skudd nummer tre. Alt i alt en flott LS-debut av Elisabeth.