Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Endelig smeller det skikkelig for Erik

Feltsesongen er i gang, og som nyopprykket til eldre rekrutt kunne endelig Erik Aas-Hveem ta fram geværet med kaliber 6,5 mm. Og det gjorde han på imponerende vis. På finfeltstevnet i Ski på lørdag prikket han inn 30 treff på 30 skudd, og med 23 innertreff ble det andreplass og sølv medalje.

På Rådefelten dagen etter starta han på samme måten, 30 treff. På dette stevnet var det også 12 skudd mesterskap for skytterne i finfelten, og der kom de første bomskudda for unggutten. Med ni treff her, og 39 treff totalt forsvant han ut av medaljekampen. Det kan imidlertid ikke skygge for en flott start på feltsesongen.

I Råde var det også grovfelt for seniorskyttere, men ingen av Rygges tre deltakere klarte å blande seg inn i tetstriden. Nærmest var Tor-Arne Solbakken med 28 treff. Fire treff på et kneståendehold sendte han ut av kampen.

Hans Petter Aas-Hveem fikk fullt hus på det holdet, og de to andre med kjente avstander. Til tross for bra avstandsbedømmelse ble det bare to treff på første hold med ukjente avstander. Dårlig skyting var hans egen analyse av det. Med fem treff på det siste holdet ble det 25 totalt.

Første års grovfeltskytter, Kristian Ystgaard Oswald kom fra de kjente holda med bare en bom – men så var det slutt. Avstandsbedømmelse må nok unge Kristian trene mer på.

Grovfeltskytternes mesterskap måtte avlyses pga høy vannstand i Vannsjø, da store deler av baneområdet i Råde sto under vann.

Blaker felten neste!