Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

«Feltskyting» med ny vri på Viken II

Akershus skyttersamlag arrangerte årets Viken II stevne – og for grovfeltskytterne betød det bilfelt med skyting på tre skytebaner, og et langhold på 300 meter.

Akershus skyttersamlag arrangerte årets Viken II stevne – og for grovfeltskytterne betød det bilfelt med skyting på tre skytebaner, og et langhold på 300 meter. Med andre ord nærmest en parodi på feltskyting, og denne øvelsens sikre død hvis framtidige arrangører tar etter denne løsningen.

Det ble et stevne med svært mange skyttere på 30 treff. De to Ryggeskytterne Hans Petter Aas-Hveem og Tor-Arne Solbakken måtte begge akseptere at ett skudd gikk i skogen, og 29 treff.

I finalen klinket imidlertid Tor-Arne inn fullt hus, 12 treff, meg halvparten i innertreffen, Med sluttresultatet 41/6 suste han opp fra skive 31 til syvende plass, og stjerne i mesterskapet. Vinner ble Rådes Thomas Krågtorp med 42/7.

Hans Petter var muligens noe mer preget av de korte skytetidene, 35 sekunder på seks skudd liggende og 45 sekunder knestående. Det ble 9/1 på mesterskapet og 38/1.

Henrik Meum Stormo skal sammen med Tor-Arne representere Østfold i årets Østfoldmesterskap, og må trøste seg med at en dårlig generalprøve gir en god premiere. På Viken II ble det bare 20 treff.

Vår eminente juniorskytter Kristian Ystgaard Oswald ble nummer fem med 28 treff, og med meget gode 11 treff i mesterskapet forsvarte han den plassen. Litt unødvendig kanskje, at bommen i mesterskapet kom på liggende.

Kristian skal også representere Østfold på ØM. Sammen med Erik Aas-Hveem i rekruttklassen.