Hopp direkte til Søk

Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Medalje til Anders – og Tor-Arne best av de over 55!

Til tross for at deltakelsen fra Rygge var begrenset på Viken II stevnet i Oslo sørget de unge og Den gamle for at det ble et bra stevne for laget.

Best gikk det for Anders Aas-Hveem i eldre rekrutt, som til tross for helseutfordringer de siste ukene banka inn 248. Med det inntok han skive tre i finalen, og med 99 poeng der forsvarte han plasseringen og ble belønnet med ungdomsmedalje. Bildene lyver ikke, han var fornøyd – med god grunn.

I juniorklassen skjøt som vanlig Kristian Ystgaard Oswald bra, og stoppet på 246. Det ble 99 i finalen, men i den knallsterke klassen holdt ikke 345 til medalje. Alle tre medaljene gikk for øvrig til jenter. Det er intet «svakt kjønn» i skyting.

Kristian var også tatt ut på Østfolds lag i samlagsskytinga, og leverte toppskyting med 99 på tiskudden, seks skudd knestående og fire liggende. Kristian skjøt som nummer tre, og skjøt Østfold opp i ledelsen. Dessverre ble Oslo for sterke på siste etappe, og Østfold ble nummer to, ett poeng fra seier.

Blant seniorene leverte Tor-Arne Solbakken solide 244 poeng, til tross for to åttere. Det var imidlertid et litt ukonsentrert avtrekk som ga 9,9 på siste liggende på grunnlaget som begrenset smile en smule etter skyting.

Det ble skive 10 på finalen, og etter at en gjenglemt skuddveske var erstattet med lånte deler fra Anders ble det 98 poeng i finalen. Litt dårlig tid på slutten ga to niere etter omladninga. Med 342 poeng ble han nr 12, men det ble en overlegen seier for skyttere over 55 år. Den første av den typen sølvpokal etter utallige «nesten» siden 2008.