Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Kristian ble samlagsmester - Fire Ryggeskyttere til ØM

Til tross for skuffende svake fire deltakere fra Rygge på samlagsstevnet i feltskyting fikk vi en mester. I feltløypa i Råde sikret junioren Kristian Ystgaard Oswald seg sitt første samlagsmesterskap – det blir neppe det siste.

Ryggeskytteren startet med 29 treff på hovedskytinga, og plusset på med 10 på mesterskapet. Med resultatet 39/3 var han hele tre treff bedre enn sølvmedaljevinneren.

Blant seniorskytterne startet tittelforsvarer Tor-Arne Solbakken med 29 treff, etter at en klikk på siste skuddet på hold to stoppet muligheten for fullt hus. I finalen ble det imidlertid skuffende 8 treff, og ut av medaljekampen.

Henrik Meum Stormo vant klasse tre med 23 treff – etter at han starta med null på hold en – siktet var ikke stilt tilbake etter innskytinga på lørdag. En klassisk men utilgivelig tabbe.

I klasse fire skjøt Hans Petter Aas-Hveem til 26 treff og tredjeplass.

Etter stevnet tok samlagsstyret ut Østfolds lag til Østlandsmesterskapene – vinterens høydepunkt for feltskyttere. På grovfeltlaget ble Tor-Arne Solbakken tatt ut blant de åtte utvalgte, mens Henrik Meum Stormo var reserve. Ett forfall sendte ham imidlertid rett inn på laget, og en ilddåp i feltskytingas formel en.

Til finfeltstevnet ble selvsagt samlagsmester Kristian Ystgaard Oswald tatt ut, og han får følge av lagkamerat Erik Aas-Hveem i rekruttklassen.

Finfeltmesterskapet skytes på Lygna 19. mars mens grovfeltskytterne setter hverandre i stevne på Tangen dagen etter.