Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Tidenes første nasjonale felthelg

Nysatsningen i DFS, nasjonal felthelg ble i helga avviklet med to innledende stevner på lørdag (Søndre Modum og Sigdal) med en 42 skudds finale på søndag. På de innledende stevnene var det tre hold med oppgitte avstander, og tre ukjente. På søndagens finale var det fullt nordisk opplegg – 42 skudd mot 10 figurer på ukjente avstander.

Rygges framtid, Hans Petter Aas-Hveem og Henrik Meum Stormo kom seg begge gjennom lørdagens kvalifisering i hhv klasse fire og tre. Beste enkeltresultat hadde Henrik med 27 treff i Sigdal. Hans Petters beste var 25 treff i Søndre Modum.

I søndagens finale gikk det ikke uventet litt opp og ned. Å bedømme ti ulike avstander under tidspress er vanskelig, så noen bom blir det på de fleste. Hans Petter ble knepent best av de to med 29/9. Helbom på siste hold sendte han nedover listene. En sekser der hadde sendt han opp blant de ti beste i klasse fire.

Henrik stoppet på 28/9, etter å ha hatt treff i alle figurene, en solid framgang fra debuten på Østlandsmesterskapet. Han avsluttet med fem treff på siste holdet, og ble nummer seks i klasse tre.

Tor-Arne Solbakken deltok også i lørdagens to stevner, men en rekke feilberegninger og et uhell med brillene sørget for en tidlig retur til Fredrikstad. Godt det blir ny nasjonal felthelg neste år.