Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Kristian klinte til – 248!

Strålende skyting av Kristian Ystgaard Oswald i Bodø. I det andre laget med juniorskyttere limte han inn fantastiske 248 poeng. Han fylte opp 15 skudden med 150 poeng, og med 98 på den siste serien, bestående av seks knestående og fire liggendeskudd ble det ny stevnepers. Rett sted til rett tid.

Det må oppleves for å kunne beskrive hvordan det er å gjøre klar for ti-skudd på Landsskytterstevnet etter en topp 15-skudd. Det presset kan det ikke trenes på – det er helt unikt for LS. Og det taklet Kristian på sitt første LS. Selv om to av kneskudda fant vegen ut i nieren var det ikke mindre enn imponerende. "Blir ikke bedre enn det i mitt første LS", sier en veldig fornøyd Kristian!

En og annen kommer nok til å skyte 250, men medaljemuligheten er der, men det kreves 100 på omgangen for å være med der.

Tidligere på dagen var Kristian også med på Østfolds lag i samlagsskytinga. Også her ble det 98 på serien. Med på laget var også Anders Aas-Hveem som fikk 97 på sine ti skudd. Til slutt ble det 17. plass til Østfold blant de 35 samlagene.

På 200 meteren var det fjerdeklassingenes tur til å innta standplass. Vår mann der var Hans Petter Aas-Hveem. Han startet med litt irriterende 49 poeng på liggende, men startet glimrende på stående med tre tiere. Det så han nok, og det fjerde skuddet reiste ut i en syver. Med 46 på serien var han fortsatt godt med, men med en fryktelig kneserie på 44 var det meste over, og det var nok en litt ukonsentrert Hans-Petter som avslutta med 90 på grunnlaget – og skuffende 229 poeng. Det er bare å sette en fot i bakken, riste det av seg, og så fram til resten av sesongen – og ikke minst neste år og LS på Voss.

Til slutt kan vi bekrefte at yngstemann, Erik Aas-Hveem fikk sølvbeger for sine 26 treff på feltskytinga. Gratulerer med det!