Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Seier og tap i cupskytinger

I bronsefinalen i Klassecupen som ble skutt i Rakkestad gjorde våre fem skyttere kort prosess med motstanderen fra Skjeberg. På langtur til Rollag og Veggli måtte skytterne våre i Østlandscupen ta til takke med 7-poengstap.

I bronsefinalen i Klassecupen som ble skutt i Rakkestad gjorde våre fem skyttere kort prosess med motstanderne fra Skjeberg. Også Eidsberg, som slo ut et reservepreget Ryggelag i semifinalen ble grundig satt på plass poengmessig, men de var jo i finalen og fikk sølvet.

Våre skjøt jevnt og godt og endte på 1716 poeng, samme resultat som naboene fra Råde som vant gullfinalen. Spesielt må reserven på «liggende etappen», Erik Aas-Hveem fremheves. Som om han aldri skulle ha gjort annet enn å skyte finaler lempa han inn 344 poeng, og ny personlig rekord. Gøy!!

På Rygge skjøt:

Kristian Ystgaard Oswald 349

Miriam Bjerklund 347

Erik Aas-Hveem 344

Jan Andre Runhovde 341

Henrik Meum Stormo 335

 

Vårt lag i Østlandscupen måtte på langtur i første runde, turen gikk til Rollag og Veggli i Numedal. Litt overraskende ledet Rygge med 19 poeng etter at fire skyttere fra hvert lag hadde skutt, og var fortsatt ti poeng foran da lag to hadde skutt sin 15 skudd – men så raknet det. Eline Utne Solbakken satte ett av sine liggende skudd i feil skive i gråværet. Edward Murr «fikk det» på ståendeskudda. Han beskrev det selv som om børsepipa og blinken var like magneter, og nektet å komme i kontakt med hverandre.

Rollag og Veggli overtok ledelsen foran den siste omgangen som ble ganske jevn, og hjemmelaget vant, men ikke med mer enn syv poeng. 2690 mot 2683.

 

Dermed blir det B-cup for Rygge neste gang, men med et lag der bare to av skytterne har skutt mer enn fem stevner i år var innsatsen i Veggli imponerende.

 

Rygges resultater:

Jan Andre Runhovde 343

Jan Håkon Jørgensen 343

Tor-Arne Solbakken 341

Miriam Bjerklund 341

Kristian Ystgaard Oswald 341

Roy Gjerde 331

Edward Murr 323

Eline Utne Solbakken 320