Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Skyteprøven som normalt

Skyteprøven for storviltjegere gjennomføres som normalt. Miljødirektoratet mener det i år vil være mulig å gjennomføre skyteprøven slik at fritaket fra 2020 ikke videreføres.

– Siden det er mange jegere som ikke har avlagt skyteprøven siden 2019, er det viktig at prøven nå blir gjennomført som normalt for å sikre dyrevelferden. Kravet gjeninnføres etter dialog med Norges jeger- og fiskerforbund og Det frivillige skyttervesen om saken, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Alle som skal delta på storviltjakt med rifle må avlegge skyteprøve for storviltjegere hvert jaktår. På grunn av situasjonen rundt Covid-19 ble det gitt fritak for skyteprøve for jaktåret 2020/2021, ved at bestått skyteprøve avlagt i jaktåret 2019/2020 fikk forlenget varighet.

Forrige jaktår kom nedstengningen like før skytesesongen skulle starte, situasjonen var mye mer uoversiktlig og det var behov for en rask avklaring rundt gjennomføringen av skyteprøven. I år har arrangører av skyteprøven god tid på seg til å legge til rette for en smittevernmessig trygg gjennomføring. Storviltjegerne vil også ha mulighet til å planlegge sesongen og dermed spre trykket på banene ut over sesongen.

Vi kommer tilbake til hvordan dette vil bli organisert på Rygge.