Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Ingen av våre i Kongelaget

Det gikk ikke i år heller, morgendagens kongelag går uten Ryggeskyttere. Bedre gikk det for Hans Petter som kapret seg en plass i banefinalen i Junior.

Nærmest var Miriam Bjerklund med 343 poeng. Hun startet nærmest katastrofalt med 48 poeng på liggende, etter at hun etter eget utsagn tok en dum avgjørelse og skrudde ned foran liggendeserien. Det er sjeldent noe sjakktrekk, så heller ikke denne gangen. Hun lot seg imidlertid ikke rive ut av fatning, og fortsatte med 49 stående og knestående. På grunnlaget ble det pene 97 til tross for en 8er på stående, og lite tid til de syv siste skudda. Det siste er hun jo vant til.

Neste mann var Jan Håkon Jørgensen, og sannelig startet også han med 48! resten gikk heller ikke helt etter planen, og det ble 239 i sluttsum.

Siste mann ut, Jan Andre Runhovde startet i det minste med 50 på liggende. Det ble akseptable 145 på klassen, og Jan Andre har skutt fantastisk gode grunnlag i det siste. Og han startet med tier, så kom sprekken, i form av en 7er og en 8er, sluttsum 238.

Trøsten får være at han fortsatt holder plassen sin i stuperfinalen.

Tidligere på dagen var Hans Petter Aas-Hveem i aksjon på 100 meteren, og junioren leverte 249 poeng. Det var en 9,9 på siste kneskuddet på ti-skudden som sendte unggutten ut av seierskampen, men finaleplass blir det. Som det framkommer av bildet var Hans Petter godt fornøyd med både gjennomføringa og resultatet – og det har han all grunn til.

Dagen startet med samlagsskyting for veteraner der Anne Brit Runhovde skjøt tredjeetappe for Østfold, og hun skjøt godt. 99 poeng ble det i debuten som samlagsskytter. Dessverre hadde ikke resten av laget dagen, så Østfold havnet midt i køen.