Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Rygge skytterlag
Stiftet i 1862

Julie ble Viken II-mester - sølv til Miriam

Etter en fantastisk finaleserie – 100 poeng med ni innertiere – kunne Julie Marie Nyborg juble for seier i juniorklassen. På 300m forsvarte Miriam andreplassen fra innledende skyting, og ble beste kvinne i mesterskapet!

Etter en fantastisk finaleserie – 100 poeng med ni innertiere – kunne Julie Marie Nyborg juble for seier i juniorklassen. Langt mer meriterte Julie Paulsen Johannesen fra Fredrikstad skjøt også til 350, men stoppet på seks innertiere. Dette var Julies første 350 stevne i juniorklassen, og hun valgte utvilsomt rett sted å slå til.

På 300 meteren ble det dramatikk i finalen. Tre skyttere, deriblant Miriam Bjerklund hadde 247 som utgangspunkt. Før de to siste skivene ble anvist ledet Ketil Næss fra Fredrikstad med 345. Miriam startet med en lang rekke tiere, men var klar over at hun hadde hatt særdeles dårlig tid på sitt siste skudd – tre sekunder! Og det straffet seg, 9,9 ble det, og 99 poeng med seks innertiere. På skive en lå imidlertid de to siste års Viken II mester Daniel Sørli, Høland/Bjørkelangen, og han skjøt 100! men med bare fire innertiere var det Miriams 9,9 på siste skudd som reddet hans tredje tittel. SÅ NÆR var Miriam seieren. Sørli er den første som har vunnet Viken II tre ganger, og det på rad. Miriam fikk også pokal og medalje som beste kvinnelige skytter.

Jan Andre Runhovde plusset på 98 poeng på sine 241, og fikk med det siste stjerne. Han er ikke venner med innertieren om dagen, og hadde bare en slik på omgangen. Innertiere fikk imidlertid Hans Petter Aas-Hveem i eldre rekrutt, 100 poeng med åtte inne. De to nierne fra innledende var imidlertid for mye, og det ble en hederlig 10. plass.