Dette året er Bjørn Olav Frank formann. Eivind Løkken er formann i ungd.utvalget.

Ny fane ble tatt i bruk. Mette Austad takkes spesielt for innsatsen knyttet til dette.

Alvdal kommune dropper planene om dagdeponering av kloakk fra Kveberg og dermed er alt klart for konsesjon på Liengteigen vi fikk kjøpe tidligere.

Skytebanene: På feltbanen bygges gapahuken. Alvdal Kjøre- og Rideklubb rydder feltet bak 180-vollen, men blir avvist som leietaker etter regelrett og urettsvis å ha tatt seg til rette.

Gunnar ( 39 ) har flest enkeltresultater bane.

Pokaler:

Roar Steihaug vinner både Terrengpokalen ohg bliur samtidig lagnmester felt. Han vinner også Høstpokalen og blir lagmester bane med 340.

Skytingens Dag: PR-stunt på Steia under Midtsommerdagene.

Egne arr.:

Samlagsstevne 15 m, i tillegg til Skurlagsstevnet og åpent banestevne. Roar Lillebo vinner miniatyrstevnet

Vi arr. skyteskole for andre år på rad.

Org.faste stevner:

Landsdelsstevnet i Øyer: her vinner Herman Stormoen V55 for andre gang.

LS Målselv: Bjørn Erik Oddlien var i Kongelaget felt for andre gang. Vår beste prestasjon på dette LS.

SM bane på Fåset: Hans Sollid ledet før omgangen på 200m med 246, men Stig Bakkeng, Fåset vant med 345. Thor Håkon Løkken vinner jr.-klassa.

Cupskytinger:

Østlandscupen. Her stilte vi lag igjen og ble slått ut av Rælingen i kvartfinalen

1996 Årsmelding.pdf

1997:

Bjørn Olav Frank er formann dette året, men blir på årsmøtet avløst av Leif Westgård. Eivind Løkken fortsatt leder i ungd.utvalget.

Lagets fane ble for første gang benyttet i 17.maitoget med Roar Steihaug som fanebærer.

Saken om eiendomsoverdragelse av Liengteigen går sin sakte gang og ventes fullført i 1998.

Skytebanene:

Gapahuken på feltbanen ferdig. På årsmøtet blir sak om eketronikk tatt oppå.

Interne skytinger:

Ragnar Sollid blir lagmester på 15m.

Bjørn Olav Frank vinner Terrengpokalen og blir lagmester felt.

Roar Steihaug blir lagmester bane og vinner Høstpokalen

Egne arr.:

Åpent 15 stevne - 81 skyttere.

Samlagsstevnet felt 6. april i Kjøldalen. Et krevende og omdiskutert opplegg møtte skytterne. Som omangshold ble målene oppe i lia med langholdet på 580 m brukt, den gang med totalt ukjente avstander. Tynsetingene tok tredobbelt med Roar Lillebo som vinner. Thor Håkon Løkken vinner jr.klassa

Skurlagsstevne 22. mars med 146 skyttere

Åpent banestevne 24. mai med 173 skyttere

Samlagsmesterskap i skogsløp med skyting 30.08 med 8 deltakere.

Andre stevner:

15m:

Samlagsstevne 15 m på Os. Ragnar Solid vinner 3-5 med 243, Herman Stormoen V55 med 241 og Sigmund Træan V65 med 239

Karusellfinalen på Tynset 7. februar. Her vinner igjen Ragnar Sollid og Herman Stormoen sine klasser

Felt/skifelt:

Landsdelsstevnet i Lonås 12.-13. april. Bjørn Olav og Ragnar var de eneste som hadde 30 på hovedskytinga, men de fant ikke ut av omgangen (avstandene).  Roar Steihaug ble bestyemann til slutt da han vant omskytinga om 3.plassen.

Representasjon: Ragnar Sollid representerte Norge i skifeltlandskamp mot Sverige i Limaa 14.- 15. mars.

Bane:

Ingvar Brohaug nyinnmeldt i laget fra Folldal. Han opererte sammen med det som ble kalt "Olslo-gjengen" som var flinke til å reise på stevner der nede, men som også kom hjem til hygge og hjelp på våre lokale stevner. Ragnar vant et stevne på Stryn med344 der det deltok 540 skyttere. Ingvar vant et stevne i Nordskogbygda

Landsdelsstevnet på Elverum 6.-8. juni: Deltok med 13 skyttere utan at noen hevdet seg i toppen. Bortsett fra at Kåre Westgård vant felthurtigskytinga og Ragnar Sollid vant Stangen

LS Førde: Vi deltok med 21 skyttere, den stærste kontingenten på mange år. Både Ragnar og Ingvar fikk stjerne på mesterskapet.

SM bane på Tolga 16.-17. august. Det stevnet vil bli husket best for var våre damers inntreden på standplass. De fikk takket være vevillig innstilling fra tolginene stille i et eget lag og klasse. Thor Håkon Løkken vinner juniorklassa.

Østlandscupen: Gikk på to "landminer" og ble slått ut i første runde både i cupens 1. runde (V.Toten) og 2. runde i B-cupen (Urskog) til tross for at vi satte ny lagsrekord med 2680 poeng.

1997 Årsmelding.pdf

1998:

Leif Westgård (senere Langodden) formann.

Dette åretr ble det også holdt et ekstraordinært årsmøte vedr. opprettelse av "Leasing"-avtaler for Sauergegær.

Denne høsten ble skivebua bak 200m-standplassen bygd ved hjelp av HV-amnnskaper med resttjeneste.

Egne skytinger:

Leif Westgård blir lagmester felt og aksje i Terrengpokalen. Ingvar Brohaug lagmester bane og vinner av en aksje i Høstpokalen.

Egne stevner:

Samlagsstevnet 15m: 92 deltakere. Tredobbelt Alvdal med Ingvar på toppen.

Samlagsmesterskap i skogsløp med skyting: Agnar Kveberg vinner kl. 20-43 år.

Skurlagsstevnet felt: 4.april med 159 deltakere. Roar Steihaug vant i et nytt opplegg.

Alvdalsstevnet bane 9.mai: 205 deltakere. Kristen Sjøvold, Malvik vant med 343.

LS Steinkjer:20 skyttere, det samme som i Førde i fjor. Det svakeste LS resultatmessig på lenge.

SM bane i Folldal: Ragnar Sollid mester etter å ha skutt 100 med 10 indre i omskytinga med Mette Halvorsen, Ø.Rendal.

Øfinalen: Ingvar vinner med 341

Østlandscupen: Etter et unødvendig tap for Trøgstad i 1.runde slo vi oss fram til finalen finalen i B-cupen der vi ble nr. 2 etter Høland&Bjørkelangen. I denne finalen skyter Roar Steihaug 443 og blir nr. 3 individuelt. I semiefinalen mot Urskog skyter Ingvar 349 og ga dermed en pekepinn på sitt poensiale eller skal vi si hva som kunne komme. Ingvar ble jr. Skytterkone allerede året etter.

200m/elektronikk:

Årsmøtet for 1998 vedtar å bygge 2 elektrooniske skiver på 200m i 1999 og at det ikke bygges noen skivebu i grava på 200m. I realiteten betyr dette at vi satser på 200m som framtidig hold og at framidige elektroniske skiver bygges oppe på bakken.

1998 Årsmelding.pdf

1999: "Kongeåret" - det året da Ingvar ble skytterkonge. i Evje - året som vart helt «KONGE»

Der er unektelig Ingvar Brohaugs seier på LS i Evje som overskygger det meste dette året.

SM bane – 156 deltakere

SM 15m Kvikne: 1. Ragnar Sollid 244, 2. Hans Sollid 243 – begge res. Skutt med luftgevær

SM felt Narjord – 2. Roar Steihaug

Landsskytterstevnet i Evje. – 18 skyttere

Landsskytterstevnet ble et historisk stevne for Alvdal skytterlag da Ingvar ble lagets første skytterkonge. Ingvar presterte fantastiske 249 poeng i det første laget med 5. Klassinger om morgenen, og satte nærmest en uoppnåelig standard for de andre. Ingvar havnet på skive en under kongelaget med to poengs ledelse. Han satte punktum og ble skytterkonge med 347poeng etter en mesterkapsomgang som imponerte alle. Ikke minst de alvdøler som befant seg på Evje, og alle som fulgte med på TV. Alvdal skytterlags største øyeblikk. Han taklet oppstyret som en slik situasjon bringer med seg på en fortreffelig måte med innslag på TV, i aviser og mye mere og representerte Alvdal skytterlag på en utmerket måte. De gjenværende alvdølene satte sitt preg på arenaen i Evje ved stevnets avslutning.

Ingvar «rasket» med seg følgende trofeer fra Evje:

Som skytterkonge:         347p.     Hans Majestet Kongens pokal, Kongemerket.  P. Tellefdal A/S pokal. Norges Forsvarsforenings Verneidrettsmedalje.

Vinner av 15-skudden: 149p.     Napp i Adresseavisens pokal III  + miniatyrpokal.

Vinner av 25-skudden:  249p.     Napp i Vekterpokalen  + miniatyrpokal.

Ellers fra landsskytterstevnet kan nevnes at Ragnar Sollid deltok både på stang- og felthurtigfinale og presterte hederlig innsats med delt 2. plass i stangfinalen, ett treff bak vinneren og utslått i semifinalen i felthurtigfinalen. Han hadde også 30 treff på feltrunden, men klarte ikke å følge opp på omgangen.

Samlagsstevnet bane, Alvdal, 14-15/8:

Alvdal vinner tredobbelt der 1. Ragnar Sollid      339        -gylt med., 2. Ingvar Brohaug     337 -stjerne, 3. Roar Steihaug                 337         -stjerne, Kl. V55: 1. Herman Stormoen                  340         -gylt med., Grunnlagspokal:       1. Roar Steihaug              98p         Lagskyting 300m: 1. Alvdal 287p (G. Bråten 97, R. Sollid 98, I. Brohaug 92)

Nordisk mesterskap, Århus 3-4/9:

Ingvar ble lagets første representant i Nordisk mesterskap, og gjorde en meget god innsats på feltskytingen med 39 figurer bare to treff bak vinneren og bare treffet unna å kjempe on sølvet. Han var ikke like godt fornøyd med de to andre disiplinene, men leverte gode prestasjoner.

Felt: nr.10 39 fig., Felthurtig: nr.32 20,91 sek., Bane: nr.24 321 p.