Her vil vi prøve å beskrive lagets virksomhet år for år.
1970:
Fra årsmeldinga:
Erik Flaten er formann dette året. Dte blir holdt to styremøter. Det bemerkes i årsmeldinga at det ikke var gjort noe arbeid på banen i sommer. Men det varsles at det til våren (1971) må det jobbes fordi det blir samlagsstevne bane i 1971. Det er søkt HV om bidrag til reparasjon.
Sporslige prestasjoner: Herman Stormoen vant Tronsvangstevnet etter omskyting med Ingemann Erlimo, Tolgen. Den samme Hermann ble kretsmester i Nordre Krets av Østerdal skyttersamlag.
Det rapporteres om stor aktivitet blandt rekrutteringsskytterne, men alikevel ble det bare ei skyting på dem i denne sommeren.
Som det eneste lag i samlaget som kunne påta seg ei rekruttsamling for samlaget, arr. Alvdal samling for Nordre Krets med 21 deltakere.
Skolemesterskapet ble vunnet av Oddbjørn Dæhlie. Ellers mange gode resultater på samlagsstevnet.
Fra styreprotokollen:
I to saker blir det tatt de første stegene mot reparasjon av 300m og 100m for å få banen i tilfredsstillende stand. I sak 1 23.11.70 har styret satt opp en kalkyle over istandsetting av 300m og 100m på 13.500 kr. Søknad blir sendt HV 05.
Årsmøtet for 1970 ble holdt på samfunnshuset 17.02.71. Her hadde Erik Flaten frasagt seg gjenvalg etter å ha sittet som formann i 2 år. han ble likevel gjenvalgt som formann. Nils Dæhlie gikk ut av styret og erstattes av Herman Stormoen.
1970 Årsmelding.pdf
1971:
Fra årsmeldinga:
Erik Flaten er formann dette året.
På banen kommer de første tiltakene for å sette banen i bedre stand. Det blir lagt nytt tak på standplasshuset (bak sjølve standplassen) og oppkjørt voller bak 100m og 300m. Banen beskrives derfor som i "ganske bra stand."
Alvdal deltok i Sollia-cupen som startet opp dette året. De ble slått iut i 2. runde av Elverum. Senere skulle de ta kraftig revansj.
Arr. av samlagsstevnet for Østerdal 14.-15. august ble lagets store oppgave sporstlig dette året. Under stevnet ble Jens Raabe tildelt samlagets fortjenstmedalje for sitt arbeid innnen laget og samlaget.
Når det gjelder rekrutteringsskyting meldes det at det heller ikke i sommer har vært noe tilbud i lagets regi, men dette settes i sammenheng med arr. av samlagsstevnet. Det er ikke lett å få til alt med så få aktive, heter det i årsmeldinga. Men Per Gunnar Thoresen fikk Norma-merket under samlagsstevnet i kl. rekr. der også Arne Holm og Agnar Kveberg berømmes for god innsats.
Fra Styreprotokollen:
11.10.71 forelå det kontaktsforslag fra HV-05 for bruken av banen gjeldene i 20 år fra 1.okt. 1971. Før kontrakta godkjennes vil styret ha grei beskjed om hvor stort bidraget blir og om skytterlaget kan få anviserhjelp ved slikt som samlagsstenet.
På årsmøtet for 1971 på samfunnshuset 18.02.1972. Erik Flaten hadde frasagt seg gjenvalg og Per Dalåsen ble valgt som ny formann. Erik Flaten ble valgt som ny styremedlem.
I miniatyrkomiteen hadde Tor Lilletrøen frasagt seg gjenvalg. Som nye ble valgt Jon Olav Haug og Per Gunnar Thoresen. Gjenstående Herman Stormoen og Per Gunnar Haug
I sak 6 på årsmøtet ble det vedttat å sette opp en pokal (treningspokal) i terrengskyting (3 beste av 4 teller). Det samme ble gjort for baneskyting der de 3 beste av 6 teler.
1971 Årsmelding.pdf
1972:
Fra årsmeldinga:
Per Dalåsen er inne i sitt første år som formann.
Det ble i sommer påbegynt arbeid med ny anvisergrav på 300m. Ellers gjenstår det å reparere anvisergrava og stativene på 100m.
Det store som skjedde på banen denne sommeren var at taket over standplassen blåste av. Det ble tatt av et kraftig vindkast og vrengte seg og lå pent på planen med mindre skader. Flaggstanga ble slått tvers av. Haldigvis var det FM på Tynset denne dagen, slik at det var ikke folk på skytebanen her. Mesteparten av materialene kunne brukes opp igjen. Det hører med til denne historia av vår fomann Per Dalåsen på nenvte FM på Tynset vant felthurtigskytinga. Dte var bra for alle at han nettopp denne dagen ikke befant seg på skytebanen hjemme på Alvdal. Men senere skulle det vise seg at den samme Per skulle bli en hyppig gjest på Stormoen skytebane som leder og pådriver i ei lang rekke av tunge prosjekter som nå lå foran i løypa.
Treningspokalene felt og bane ble vunnet av hhv. Herman Stormoen og Per Gunnar Thoresen, så nå var de i gang.
Hans Sollid debuterte som medlem av Alvdal skytterlag med å vinne Landsdelsstevnet felt på Lesja etter to omskytinger. For det fikk han også Verneidrettsmedaljen, forøvrig som den første i laget i moderne tid. Da hadde han dagen i forvegen skutt lagmestskapet i Alvdal som vinteres første stevne. Per Gunnar Thoresen ble landsdelsmester i junior med 27 treff der han skjøt bare 29 skudd.
Den andre store prestasjonen dette året leverte Anders O Flaten på samlagsstevnet for Østerdal på Rena. Han skulle eg. bare på en hundeutstilling denne lørdagen, men slegte seg med. Han skjøt 48 i alle de tre stillingene på 15-skuden, fortsatte med 88 på 10-skuden. Med 232 lå han på skive 1 på omgagen. Her presterte han å skyte ti 9-ere. 322 ga omskyting med Ingmar Karlsen, Strand og her fullførte "Asse" dagen med å vinne denne og ble samlagsmester.
Heller ikke denne sommeren har det vært noe tilbud til de yngste ute på bane. Men under SM bane i Osen leverte våre rekruttteringsskyttere meget fin skyting. Per Gunar Thoresen ble samlagsmester i junior og vinner av Raufossmedaljen. Her dukker Roar Steihaug opp for første gang med å bli vinner av Norma-merket. Dette er jo et navn som vi skulle få høre mye om senere.
Fra Styreprotokollen:
Fra møtet 06.04.1072 ble det bestemt at Stang- og felthurtigskytinga på Tronsvangstevnet sløyfes heretter og erstattes av tiurskyting.
Fra møtet 28.06.1972 ble det i sak 1 behandlet en sak om en episode på standplassen 24.06 mellom to lagsmedlemmer:
Formannen refererte brev fra ovennevnte skyttere som var innkommet til styret. Begge brev ble godt drøftet, og resultatet ble at begge skytterne må prøve å komme til forlik, da begge skyttene hadde skyld i episoden. Styrets konklusjon er at slike episoder ikke må forekomme mere for ettertiden. Episoden inntraff under skyting om Vårpokalen, og styret bestemte at skytingen annuleres, og at det skal ny skyting om Vårpokalen som bestemmes til tirsdag 11. juli kl. 18.00.
Under årsmøtet 22.12.1972 ble Hans Sollid valgt inn i styret, mens Jens Raabe hadde frasagt seg gjenvlg. Hans Sollid ble i denne stillingen helt fram til årsmøtet 2018, dvs. i hele 46 år.
I sak 8 får banekomiteen ansvar for å leie inn mannskap til bygging av overbygget på standplassen ( det som blåste av) om sommeren.
1972 Årsmelding.pdf
1973:
Fra årsmeldinga:
Per Dalåsen er formann i laget
Banen begynner nå å komme i brukbar stand. Det er i året satt opp nytt tak på standplassen, bygget ny anvisergrav på 100m og grava på 300 m er pusset ferdig. Det eneste som nå henger etter er telefonanlegget.
Årets bli betegnet som meget aktivt år for lagets skyttere. Hans Solid vinner en aksje Terrengpokalen, Vårpokalen og Høstpokalen. Det er første gan at en og samme skytter vinner alle de tre pokalskytingane.
Det ble for første gang arr. en høstcup som ble vunnet av Erik Flaten.
Tronsvangstevnet ble pga værforholdene flyttet ned til skytebanen. Stevnet ble vunnet av Embret Eggen, Tynset etter omskyting med Erik Flaten.
Erik får også sin tredje stjerne i Dugleiksmerkeskytinnga og blir dermed belønnet med medlemsskap i Dugleiksmerkestatuettvinnerklubben.
Sesongens desiderte høgdepunkt opplevde laget da de 9. september gikk til topps i Solliacupen. De slo de overraskende Elverum i finalen med 14 poeng under til dels svært vanskelige vindforhold. Finalen ble derfor skutt på 100m. De som deltok på vinnerlaget var Herman Stormoen - 323 -bestemann individuelt - , Hans Sollid, Erik Flaten, Per Dalåsen, Magnar Stormoen og Anders O Flaten. Her hadde Jens Raabe vært med i første runde.
Skyteprogrammet i denne finalen gjør at dette er kan være en meget krevende finale å skyte i sterk vind. Innledningen er en 10-skudda grunnlag og omgang. Deretter rangering og det hele avsluttes med en 15-skudd skutt "oppover", dvs at den avsluttes med fem enkeltskudd stående.
I denne finalen skjøt Erik Flaten, Herman Stormoen og Hans Sollid i det siste laget. Da vi gikk på standplass ledet vi med bare ett poeng, forteller Hans Sollid. Under enkeltskuddene stående var det mye dramatikk, bl.a. skjøt Oddvar Skirbekk et skudd i vollen. Alvdal vant til slutt med 14 poeng spå dette skuddet ble ikke avgjørende.
Agnar Kveberg har gjort nærmest rent bord i feltskyting denne vinteren. Han presterte å vinne kl. 1 på landsdelsstevnet felt på Tolga og juniorklassa på Kjemsjøstevnet samt KM og SM felt. Hvordan det var mulig vites ikke.
Fra Styreprotokollen:
I møte 31.01.1973 ble det referert et tilbud fra entrepenør Ola Gjermundshaug på kr. 15.000 medregnet moms for å bygge opp att overbygget på standplass. Dte ble vedtatt å søke Skytterkontoret om et bidrag på kr. 5.000 kr.
Fra styremøtet 24.04.1973: I en uttalelse til kommunale delplan for bygging av anlegg for idrett og friluftsliv ble det skissert en veiledende tempoplan:
1974: Elgbane og lerduebane
1975: feltbane
1976-80: Nytt skytterhus
Dermed var i alle fall ambisjonene konkretisert.
I sak 5 på styremøtet 31.10.1973 ble det bestemt at det skulle arr en skytterfest for lagets medlemmer etter årsmøtet.
På årsmøtet 7.12.1973 ble årsmeldinga fra skiskytterutvalget godkjent. Svein Per Thoresen og Audun Eggset vant sine klasser y.jr. og e.jr. på samlagsmesterskapet. Agnar Kveberg ble nr. 7 i kl. y.jr. under NM .
På dette årsmøtet ble det behanmdlet hele 11 saker. 14 frammøtte.
1973 Årsmelding.pdf
1974:
Fra årsmeldinga:
Per Dalåsen fortsetter som formann.
Banen rapporteres å være i utmerket stand foran samlagsstevnet 6.-7.juli.
Herman Stormoen vinner Tronsvanstevnet med 30 fig. Neste skytter hadde her 24 fig. Det er den største seiersmarginen i lagets historie.
Samlagsstevnet for Østerdal gikk knirkefritt bortsatt fra litt stokking under lagskytinga, står det i årsmeldinga. Tore Hartz, Åmot var det helt store skytteren i Østerdal på denne tida. Han vant mesterskapet med 335 foran vår egen Magnar Stormoen som etter en iskald omgang på 98 fikk 327. Alvdals egne skyttere satte sitt preg på mesterskapet med å besette 2-5-6-9.plass. Etter Magnar Stormoen, kom 5. Hans Sollid - 324, 6. Herman Stormoen - 322, 9. Per Dalåsen - 319. Svein Per Thoresen, Alvdal ble nr. 3 i mesterskapet i kl. 1. Den gang var det ikke egne rekrutteringsklasser på samlagsstevnet.
Ifm dette samlagsstevnet ble Hans Sollid valgt inn som nytt styremedlem i Østerdal skyttersamlag. Der fungerte han som sekr. fram til 1983. Han trakk seg da som styremedlem som en følge av at han jobbet aktivt med å få Alvdal skytterlag over i Nord-Østerdal skyttersamlag. Han ble erstattet i styret for Østerdal av Per Dalåsen fram til Alvdal gikk over 1.1.1985.
Det hører med til denne historia at Ola A Flaten var vårt første medlem i samlagsstyret for Østerdal. Han ble valgt inn på det konstituerende møtet i Østerdal skyttersamlag på Rena 13.04.1907. Det er grunn til å tru at han satt fram til 1933 ( 30år) da han ble tildelt Østerdal skyttersamlags fortjentmedalje.
Vi stilte i år lag på Østlandscupen for første gang der vi ble slått ut i 2. runde av Andebu på bortebane etter å ha slått Lørenskog i første runde. Vi stilte med 10 mann mot Lørenskog: Erik Flaten, Magnar Stormoen, Herman Stormoen, Jens Raabe, Hans Sollid, Agnar Kveberg, Per Gunnar Haug, Per Dalåsen, Hallvard Muller og Anders O Flaten.
I Solliacupen kopierte vi seieren fra i fjor, denne gangen slo vi Løiten med fattige 3 poeng. På vinnerlaget skjøt de samme som vant i fjor: Foran vfa v. Anders O Flaten, Erik Flaten og Hans Sollid. Bak fra v. Magnar Stormoen, Herman Stormoen og Per Dalåsen.
Årets beste enkeltprestasjon sto Magnar Stormoen for da han ble beste skytter individuelt under pokalkonkurransen mellom Østerdal og Gudbrandsdal.
Ellers henviser vi til årsmeldinga der det gis en fyldig dekning av de mange stevnene der alvdølene hevdet seg.
Fra Styreprotokollen:
I sak 5 på årets første styremøte 11.02.1974 ble det enighet om å begynne arbeidet med grunnavståelse samt kostnadsoverslag for elgbane.
I sak 2 på møtet 28.10 1974 ble vet vedtatt å arr. et åpent banestevne i 1975. Dette ble endelig vedtatt i sak 4 på årsmøtet 13.12.1974. Stevnet ble lagt til 06.07.1975 som et prøvearr. som det står i protokollen. Dermed var grunnlaget for dette stevnet lagt, et stevne som ble et et årlig stevne. Det har vært arr. hvert år siden bortsett fra Konvid19 årene 2020-21.
I sak 6 fra årsmøtet sa årsmøtet seg enig i at laget dekker reise for lagets representasjonsskyttere. og at formannen skulle få kr. 500 som godtgjørelse som formann.
Under sak 8 valg skjedde det noe som ikke var vanlig i Alvdal skytterlag. Under valget på formann framkom tre forslag, Per Dalåsen, Hans Sollid og Herman Stormoen. Heldigvis ble Per Dalåsen valgt med 12 stemmer, mens Hans Solid fikk 4 og Herman Stormoen en stemme.
Under valget på to styremedlemmer skjedde noe av det samme. Det var framsatt to forslag, ett på gjenvalg av Hans Sollid og Herman Stormoen og ett på Per Gunnar Haug. Her gikk en over til enkeltmannsvalg der resultate ble at Hans Sollid ble valgt med 12 stemmer, Arne Holm ble valgt med 11 stemmer, mens Esten Westgård fikk en stemme, Per Gunnar Haug og Herman Stormoen fem stemmer.
Under sak 9 eventuelt hevet det seg røster mot deltakelse i Østlandscupen. Akkurat det ble ikke tatt til følge i årene etterpå da laget senere skulle hhevde seg meget godt i denne cupen.
1974 Årsmelding.pdf
1975:
Fra årsmeldinga:
Per Dalåsen formann dette året.
Alvdalsstevnet bane samlet i sitt første år 124 skyttere. Henrik Rundberget, Sørskogbygda ble den første vinneren med 326. Første aksje i den nyoppsatte vandrepokalen gitt av Nord-Østerdal Sparebank, avd. Alvdal.
Ellers vrimler det av resultater i årsmeldinga der en nevner at Arne Holm vant mesterskapet på Tronsvangstevnet. Her hadde Steinar Berget, Y.Rendal vunnet aksje i Tronstaupet som vinner av 30-skudden. Vi legger også merke til at Per Gunnar Haug, best kjent som miniatyrskytter, nå begynte å hevde seg som feltskytter. han ble ble nr. 3 på KM felt. Han var også på pallen på Rørosstevnet felt med sin 3.plass. Men her skal det også tas med at Pelle på det siste Tronsvangstevnet oppe på Tronsvagen, ble nr. 3 etter omskyting med legendariske Harald Hjelle.
I årsmeldinga retter styre oppmerksomheten mot lagets rekr.- og jr.skyttere og deres trenings- og konkurranseforhold utendørs.
Fra Styreprotokollen:
På styremøtet holdt 09.02.1976, men gjeldende for driftsåret 1975 fordi årsmøtet for 1975 ble holdt først 23.02.1976, ble det i sak 1 vedtatt å flytte Tronsvangstevnet til Bellingmo.
I sak 2 sakliste til årsmøtet ble Tronsvangstevnet besluttet flytte.
I samme sak:
Under innkomne forslag framsatte Hans Sollid ønske om en diskusjon om en ev. overgang til Nord-Østerdal Skyttersamlag slik at dette ble opplyst på årsmøtet for 1975, og at årsmøtet for 1976 ville få seg forelagt et forslag om å skifte skyttersamlag til realitetsbehandling.
På årsmøtet for 1975 holdt på Alvdal samfunnshus 23.02.1976 ble Herman Stormoen valgt som møtesekr.
I sak 5 ble Transvangstevnet besluttet flyttet pga vær- og føreforhold oppe på Tronsvangen. I protokollen står det at dette var en vemodig avgjørelse. Tronsvangstevnet skal dette året (1976) arr. ved Bellingmo lørdag 27.03. Tronsvangstevnet skal heretter være lagets åpne stevne, men bare tidligere innbudte lag får delta om Tronstaupet.
I sak 6 ble det vedtatt at skytterlaget skal bygge elgbane ved skytebanen forutsatt at det kab erverves grunn(areal) til det. Komite til bygging av elgbane: Formann: Esten Westgård, medl. Magnar Stormoen og Erik Flaten.
Under sak 7 valg ble Hans Sollid valgt somny formann i ungd.utvalget
Under sak 8. Eventuelt.
Forslag om overgang til Nord-Østerdal skyttersamlag. Det ble en del diskusjon om dette, men ingen ting ble bestemt. Her er så mange meninger, så her må saken luftes godt før noen eventuell bestemmelse, skriver sekr. Herman Stormoen før han avslutter protokollen og årsmøtet kl. 00.15.
Skiskyting: Under NM skiskyting i Vingrom ble Agnar Kveberg nr. 3 på 10km sprint - det første året med finkaliber
1975 Årsmelding.pdf
1976:
Atle Schanke, Ørlendingen vinner Alvdalsstevnet bane og blir gratulert av formannen Per Dalåsen. Atle Schanke får her sin første og eneste aksje i denne pokalen som ble satt opp i 1975 - den gang vunnet av Henrik Rundberget, Sørskogbygda og senere vunnet til odel og eie av Asbjørn Grenstad. Klæbu i 1987. I tillegg fikk Atle HED-OPPs kobberkjele som stevnevinner.
Fra årsmeldinga:
Per Dalåsen fortsetter som formann.
Antall medlemmer er økt fra 346 til 416.
Lørdag 27. mars arr. lagets første åpne feltstevnet på Bellingmo med Standbu som base. I underkant av 80 skyttere deltok, og stevnet ble vunnet av Ola Kristiansen, Strand. Her hadde Alvdal Skurlag satt opp vandrepokal - Skurlagspokalen. Ola Kristiansen, Strand vant her det 1. aksje. Han fikk også en aksje i Tronstaupet. Som medlem i Strand skytterlag fikk han konkurrere om denne pokalen fordi alle lag i Nordre Krets av Østerdal skyttersamlag kunne delta.
Magnar Stormoen får sin tredje stjerne i Dugleiksmerkeskytinga og dermed stauetten.
På lagmesterskapet bane møtte det ingen fra kl. 1 og rekr. og jr. Dette bør ikke gjenta seg, heter det i årsmeldinga.
Av andre stevner neves at Per Gunnar Haug vinner Vingelsstevnet i felt dette året.
Fra Styreprotokollen:
I styret dette året satt Per Dalåsen - formann, Erik Flaten - nestformann, Hans Sollid - sekr. - Arne Holm og Magnar Stormoen - styremedlemmer
I årets første styremøte 10. mai ble det i sak 2 satt opp kostnadsoverslag for ny elg- og lerduebane på kr. 20.000, herav en egeninnsats på kr. 5.000. I sak 3 ble det vedtatt å anskaffe takrenner på standplassen. I sak 4 vedtar styret å forsøke å bygge nytt skytterhus. Montering av lys i det gamle skytterhuset begreses til det minimale.
I styremøte hos Magnar Stormoen 28. nov 1976 ble saklista for årsmøtet satt opp. I sak 6 ble det vedtatt å fremme saken fra Hans Sollid med overgang til Nord-Østerdal skyttersamlag. Styrets innstilling ble 4 stemmer mot og 1 stemmme for. Det er bare fire som har underskrevet referatet fra dette styremøtet, men en kan vel regne med at femtemann i styret (Erik Flaten) hadde tilkjennegitt sitt synspunkt og derfor var å regne som stemmeberettiget.
Det var derfor knyttet stor spenning til årsmøtet 3.12.1976 holdt på Alvdal samfunnshus. Som sekr. ble valgt Per Gunnar Thoresen.
Under sak 4 beklaget formannen i ungd.utvalget Hans Sollid arbeidet som ikke var utført av ingd.utvalget siste året. Han la fram konkrete forslag for neste år med egne klasser for rekr. og jr. på lagets egne stevner. Videre et smarbeid mellom Alvdal ungd.skole, Alvdal Miniatyrskytterlag ( slik står det i protokollen - det menes vel her miniatyrutvalget i Alvdal skytterlag) og ungdomsskolen.
I sak 5 jaktskytebane. Her ga formannen i Alvdal JJF Håvard Steigen ei orientering. Resultatet ble et forslag om å velge et arbeidsutvalg som består av medlemmer fra Alvdal skytterlag og Alvdal JFF. Dette utvalget skal se på mulighjetene for en slik bane, som det er formulert i protokollen.
I sak 6 vedr. forslag fra Hans Sollid om å gå over til Nord-Østerdal skyttersamlag. Her var styrets innstilling 4 mot og 1 for.
Hans Sollid begrunnet sitt forslag. Etter en diskusjon kom årsmøtet fram til en avstemning som ga følgende resultat:
Nord-Østerdal : 3 stemmer
Østerdal : 7 stemmer
Blanke stemmesedler: 3 stemmer
Årsmøtet hadde 13 stemmeberettigete. Det ble innlevert 13 godkjente stemmesedler.
Resultatet ble fortsatt medlemsskap i Østerdal skyttersamlag.
Alle valg gikk greitt.
Under eventuelt ble det bl.a. vedtatt et forslag om arbeidsplikt på 3 dager for å få subsidiert ammunisjon.
Møtet hevet 23.40.
Like før jul 1976 brenner Alvdal ungdomsskole og laget stilte velvillig sin miniatyrskytebane i kjelleren på Alvdal samfunnshus til disposisjon til sløydsal for ungd.skolen. Dette gjorde at skytterlaget ble uten miniatyrskytebane fram til senhøstes 1978. Vedtak om oppsrat igjen ble gjort på styremøte 27.10.1978 I denne perioden drev ikke skytterlaget noen form for innendørsskyting.
1976 Årsmelding.pdf
1977:
Fra årsmeldinga:
Per Dalåsen fortsetter som formann. Erik Flaten er inne i sitt siste år som nestformann. Laget har startet opp med arbeid med bygging av elgbane, og det har vært ordnet med grunnavståelse til felt- og lerduebanen.
Fra feltsesongen tar vi med som en kuriositet at på Savalstevnet vant Herman Stormoen 30-skudden. På lagskytinga vant Alvdal med Herman Stormoen, Per Gunner Haug og Carsten Løkken på laget.
Per Dalåsen vinner Alvdalsstevnet bane med 329. Han er med det den eneste skytter fra Alvdal som har vunnet det store Alvdalsstevnet bane i moderne tid.
Hans Sollid beste skytter individuelt under pokalkonkurransen Østerdal- Gudbrandsdal
Fra Styreprotokollen:
I styremøte hos Per Dalåsen mandag den 2 står det i protokollen ble det i sak vedtatt:
Ad. Alvdal skiskytterlag og Alvdal Miniatyrskytterlag status i forhold til Alvdal skytterlag: Styret slutter seg til å administrere skiskytterutvalget som et regulært utvalg innen skytterlaget. Miniatyrutvalget får samme staus.
På årsmøtet på Alvdal samfunnshus fredag 10. februar 1978 mintes årsmøtet Anders O Flaten som var gått bort. Han var lagets siste æresmedlem, og hadde vært formann i 10 år i perioden 1905-1930. Han var formann i 1905-07, 1912 og i 1919-22. Anders O Flaten var i sin tid (13. april 1907) med på å stifte Østerdal skyttersamlag der han sått i styret i perioden . For dette ble han tildelt Østerdal Skyttersamlags fortjenstmedalje i 1933. Dette er det vi i dag kaller æresmedlem.
I sak 4 ble de foreslåtte endringer mht skiskytterne og miniatyrskytterne vedtatt. Begge blir heretter å regne som underutvalg i Alvdal skytterlag.
I sak 6 var det oppe hva en skulle gjøre med tømmeret fra den ervervede skogteigen tilh. Ragnvald Lieng og Einar Kveberg. Det ble enighet om å hugge skogen på Liengteigen og å kjøpe og hugge tømmeret på teigen til Einar Kveberg.
Som nytt styremedlem ble valg Per Gunnar Haug. Esten Langoden fikk her to stemmer og Erik Flaten en.
I sak 8 var lagets stiftelsesår oppe til behandling. Det var stemning for at formannen reiser inn på Skytterkontoret for å undersøke saken videre.
14 medlemmer hadde personlig undertegnet årsmøteprotokollen.
Skiskyting/skifelt: Under NM var det skifelt på Kvemyra ble Agnar Kveberg nr. 2 i kl. e.jr.
1977 Årsmelding 1.pdf
1977 Årsm til DFS m medl.pdf
1978:
Fra årsmeldinga:
Per Dalåsen er fortsatt formann. Per Gunnar Haug har nå kommet inn som ny nestformann etter Erik Flaten.
Ny feltbane
På anleggsfronten hadde det skjedd store utvidelser. Dette året ble det anlagt ei ny feltbane som meldes nesten ferdig til bruk. Feltbanen dekker et areal på 35 mål. Det er opparbeidet standplass og voller. På feltbanen er det også anlagt ei lerduebane.
Elgbanen
Den elgbanen som vi begynte på i 1977 er nå fullført. Denne vil på feltstevnet i 1979 bli brukt som feltbane for rekr./jr. I årsmeldinga blir Per Gunnar Haug og hans medhjelpere takket spesielt for deres store innsats.
Det som nå gjenstår er å få godkjenningsattset for hele anlegget fra politimesteren.
Skivebua på 300m
Og som ikke dette var nok: I årsmeldinga meldes det at skivebua på 300m er ferdig. Dermed var det satt en strek for frakt av skiver til og fra i forbindelse med treningsskyting og stevner på 300m.
Antall medlemmer rapporteres å være "gått ned" til 454, noe som i hovedsak skyldes at kartoteket er gått grundig gjennom.
Åpent feltstevne arr. på Bellingmo med 131 deltakere.
Det ble dette året satt opp en vandrepokalen for Alvdalsstevnet og Tynsetstevnet sammenlagt, gitt av Nord-Østerdal Sparebank. Første vinner ble Hans Sollid, Alvdal.
Bildet. Fra v. Per Dalåsen, Karianne Sollid og Tore Hartz
Det sportslige høgdepunktet dette året var Per Dalåsens 98 på 10-skudden på Landsskytterstevnet i Trondheim. Etter 138 på 15-skudden klemte han til med hele 98. På omgangen klarte han å følge opp slik at han klarte mesterskapsmedalje. I årsmeldinga blir denne prestasjonen karakterisert som fremragende. I kampen om aksje i Offiserspokalen var det først i det aller siste laget at Alf Kvålen, Skåbu skjøt 99 og slo Per. Per hadde 98 med 6 indre og det betød at den som skulle slå Per den gangen måtte skyte 99. Per var sammen med mange av de andre alvdølene på tur ut til Munkholmen da baneskytinga ble avsluttet. Alle var naturlig nok spente på å høre hvordan det gikk med Per. Per kom altså ikke med på Kongelaget, men det forteller sitt at han skjøt på skive 3 i det siste laget før Kongelaget.
Alvdal skytterlag skulle måtte vente helt til 1999 før de fikk sin førstye skytter på Kongelaget. Da fikk de til gjengjeld en på skive en i Ingvar Brohaug som ble Skytterkonge.
Per Dalåsen fikk revansje på den samme Alf Kvålen under pokalkonkurransen mellom Østerdal og Gudbrandsdal senere på sommeren. Her skjøt Per 99 og var klart bestemann.
Fra Styreprotokollen:
Årsmøtet for 1978 ble holdt på Alvdal samfunnshus 09.02.1979. 16 deltakere var møtt fram. Ingen store saker.
Under pkt. 6 valg ble Tor Lilletrøen innvalgt som styremedlem.
Det ble referert valget for skiskytterutvalget som hadde skjedd på deres eget årsmøte om sommeren. Dette forteller litt om hvor sjølstendig dette utvalget drev i forhold til skytterlaget. Som mange år før var Anders O Flaten gjenvalgt som formann med Hallvard Muller - kasserer og Audun Eggset som sekr. Svein Per Thoresen var valgt som styremedlem.
Som ny formann i ungd.utvalget ble valgt Jens Raabe. Han avløste Hans Sollid som leder.
1978 Årsmelding.pdf
1979:
Fra årsmeldinga:
Per Dalåsen er formann i laget.
Arne Holm blir lagmester på felt, mens Magnar Stormoen blir lagmester på bane
Lørdag 7. april åpner vi den nye feltbanen med vårt åpne feltstevne med 205 skyttere. Stevnet ble vunnet av Torgrim Næsset, Sollia foran Torstein Fritsvold, Vågå og Svein Sletten, Strand. I stevnet var det også tiurskyting som ble vunnet av Magne Landrø, Oslo Ø. Alt dette fikke vi til på feltbanen.
19. mai arr. vi vårt åpne banestevne der Jon Gråbak, Flå vant foran Per Gunnar Bakken, Dalsbygda og Trond Vivelstad, Bjørnen. 165 skyttere deltok.
29. juli arr. vi pokalkonkurransen mellom Østerdal og Gudbrandsdal. Arr. ble greit avviklet står det som eneste kommantar i årsmeldinga.
LS i Evje: Det er her at Herman Stormoen blir beste Alvdalsskytter med 235. Og det er her han skyter sin legenadriske 49 serie på stående. For denne serien fikk han et par skyttersko i gavepremie. Disse tok han ikke i bruk sjøl, men overdra dem til sin niese Anne Marie Stormoen som virkelig fikk bruk for skoene under sine mange storeprestasjoner senere.
Øsatlandscupen: To langturer her. Vi ble slått ut i første runde av Kongsberg, men gikk videre til B-cupen der vi ble slått ut av Ringegrike.
Fra styreprotokollen:
Per Dalåsen fortsetter som leder. Tor Lilletrøen er nytt styremedlem (79-)
I sak 3 på styremøte hos Per Gunnar Haug ble den framlahgte baneinstruksen enst. godkjent.
I styremøte hos Hans Sollid 8.1.80, dvs i forkant av årsmøtet for 1979, ble under sak 5 Planer for skytterhuset diskutert.
I styremøte hos Tor Lilletrøen 17.01.1980 ble årsmøtet fastsatt til fredag 8. februar. I sak 3 Skytterhuset - orienterende møte med HV-områd 05303 Alvdal v/ områdesjefen T. Løkken. Det ble avtalt at Torbj. Løkken avklarer en del spørsmål med HV og saken vil da bli avklart mye etter dette.
Som eneste sak i styremøte 06.02,1980, fortsatt i forkant av åremøtet 1979, var det oppe en sak vedr. en episode som hendte under cupskyting mot Jordet skytterlag. Det ble ikke gjort noe vedtak i saken. Vår standplassleder forklarte situasjonen slik han hadde sett den som standplassleder.
Årsmøtet for 1979 ble holdt på Alvdal samfunnshus 08.02.1980. 19 frammøtte.
Både årsmeldinga og årmelding fra ungd.utvalget ble enst. gokjent.
Det forelå inga årsmelding, bare regnskap fra miniatyrutvalget. Årsmøtet uttykte et ønske at alle utvalgene hadde sine årsmeldinger.
Under sak 4: Regnskap for 1979 hendte det uvanlige at
årsmøtet krevde regnskapet inn for revisjon med forklaring på noen geværstokker Det nye styret fikk fullmakt til å godkjenne det endelige regnskapet.
Kommentar:
Denne saken fikk sin gode avslutning i sak 3 Godkjenning av regnskapet for 1979 på styremøtet hos Per Gunnar Haug 5. mars 1980.
Her heter det i protokollen:
Sak 3. Godkjenning av regnskap for 1979. Regnskapet for 1979 har vært gjennomgått på nytt, og det viser seg at kassererens regnskap som var lagt fram for årsmøtet for 1979, var korrekt og at årsmøtet 1979 tok feil. Regnskapet ble således enstemmig godkjent og kassereren meddelt ansvarsfrihet.
Tilbake til 1979:
Under sak 6 av orienterende art:
Pkt. 2: Det ble vedtatt at system med direkte oppgjør for ammunisjon. Herman Stormoen hadde sagt seg villig til å administrare salgt, dette gjelder også fra dette året blyspiss.
Pkt. 3: Insruksen for Stormoen skytebane ble enst. vedtatt.
Sak 9 - valg: Her hadde Per Dalåsen frasagt seg gjenvalgt og som ny formann for ett år ble valgt Per Gunnar Haug. Bjørn Oddlien ble valgt inn som nytt styremedlem. Olav Morænning blir ny formann i ungd.utvalget. Gjrenstående her var Hans Sollid, mens det måtte avsteming til om det tredje medlemmet i ungd.utvalget. Her fikk Bjørn Olav Frank 15 stemmetr og Magnar Stormoen 5 stemmer. Inn i ungdosutvalget ble det for første gang valgt en ungdommens representant. Her ble Anne Marie Stormeon valgt. I miniatyrutvalget ble Kjell Gundersen valt inn i som medlem i utvalget.
Under valgene tar vi også med at som representater til Bingostyret fra Alvdal skytterlag ble valgt Per Sølna og Olav Frank.
Under sak 10: Skytterhuset - nytt eller reparasjon av det gamle.
Fra protokollen siteres: Torbjørn Løkken la fram synspunkt fra HV. Kan regne med støtte fra område i Alvdal med arbeid fra de vernepliktige. HV sender to mann til Elverum for å se på saken. Hans Sollid kom også med et innlegg av møtet med HJV-distriktet. For å få tilskudd til skytterhus må det kunne skytes på 200m og på en feltskytterbane i nærheten.
Videre heter det:
Skytterlaget må : - sette opp en finansieringsplan, tegninger og kostnadsoverslag.
Plankomite for bygging av nytt skytterhus:
Fra HV: Olav Morønning
Fra skytterlaget: Hans Sollid og Esten Westgård.
Årsmøtet går inn for nybygging og restaurering av det gamle skytteuset.
Forslag fra Hans Sollid om å kontakte Alvdal JFF om saken, ble enstemmig vedtatt.
Sitat slutt.
Kommentar: Hva dette vedtaket egentlig innebar er det i ettertid ikke helt godt å vite. Året etter, dvs. 1980, kom skytterhussaken opp igjen i sak 5.
Der het det det i sak 5:
Hans Sollid la fram tegninger, kostnadsoverslag og finansieringsplan for det planlagte skytterhuset.
Vedtak: Saken utsettes og legges fram for medlemsmøte. Det nye styret får i fullmakt å arbeidevidere med saken.
Tilbake til årsmøtet for 1979:
Under møtets avslutning takket Hans Sollid Per Dalåsen for hans store innsasts for laget. Han hadde vært formann i hele 8 år. Avtroppende formann takket for godt samarbeid i styret opp gjennom åra.
1979 årsmeldinger.pdf