Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no

Erdal tok kongepokalen

Ole Martin Erdal fra Førde fikk sin andre kongepokal.

Ole Martin Erdal (22) ble norgesmester i skifelt, og sikret seg sin andre kongepokal.

Førde-utøveren var blant de største favorittene, og innfridde under skifelt-NM på Oppdal lørdag. Han gikk gnistrende i løypa og traff på alle 30 skuddene på ukjente avstander. Det gjorde at 22-åringen stakk av med kongepokalen med en av de største tidsdifferansene noen gang. Hele 13 minutter og 19 sekunder skilte ned til Trygve Aaland Tryggestad fra Sunnylven.

- 30 treff var jeg veldig godt fornøyd med. Følte at 25 av dem var bankers, men jeg hadde ett dårlig skudd og fire halvgode. Men jeg trives med ukjente avstander, smiler Førde-utøveren etter at kongepokalen var sikret.

Han valgte på det skarpe føret å ga på skøyteski, og stake seg rundt den to kilometer lange løypa.

- I dag tror jeg det var veldig greit. Det var ikke den tyngste løypa, selv om det var tungt nok med børsa på ryggen, sier Ole Martin Erdal, som leder norgescupen i skiskyting og dermed er vant til å ha børsa på ryggen. Men i en lettere utgave.

Erdal tok også kongepokalen for to år siden.

- Det er alltid stas med kongepokal. Vi får begynne i skifelt, og så ta noen i skiskyting i framtiden, smiler han.

Arrangøren Opdal og Midtbygden skytterlag samt Lønset skytterlag hadde gjort en knalljobb i forkant av NM. Det måtte kjøres på masse snø for å få avviklet mesterskapet. Samtidig skinte sola fra blå og skyfri himmel hele lørdagen.

Det var drøyt 50 deltakere på startstreken lørdag. Søndag er det sprint som står på programmet i skifelt-NM.

Resultater NM skifelt normalprogram

Artikkel om NM skifelt sprint

Resultater NM skifelt sprint