Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no

Erdals revansje

Ole Martin Erdal fra Førde hadde mål om å bli norgesmester i skifelt da han dro til Øvrebø. Han lyktes ikke på normalen, men på sprinten ble det klaff

Før årets NM i skifelt var det ingen tvil om at Ole Martin Erdal var den store favoritten. Han tilhører norgeseliten i skiskyting og langrenn, og er i tillegg en god DFS-skytter. Skifelt er derfor en ideel øvelse for den unge sunnfjordingen, som til daglig bor på Lillehammer. Men under lørdagens normaldistanse hadde han ikke full klaff. 25 treff på felten var to for mye til å ta gull. Det ble derfor en 3. plass.

Men på søndagens sprintøvelse fikk han sin revansje. Det ble kun en bom på de 12 skuddene og suverent beste langrennstid. Dermed ble det gulli suveren stil, med pappa Herman Erdal på 2. plass og lørdagens Kongepokalvinner Per Johan Gjølga på 3. Gjølga var forøvrig den eneste som hadde 12 treff på sprinten. Han har dermed skutt treff på alle sine skudd i årets NM.

Blant kvinnene var det Anna Kirsten Hellevang fra Haugen i Nordfjord som vant sprintøvelsen. Hun var både beste skytter og raskeste løper, og tok dermed en ganske klar seier. Nummer to ble Atalie Pedersen fra Bjerkvik i Ofoten, som dermed fikk sin sølvmedalje nummer to på like mange dager. Marit Johanne Hegg fra Hegg i Sogn Indre ble nummer tre.

Begge samlagskonkurransene ble vunnet av Sunnfjord i suveren stil. På herrelaget gikk Ole Martin Erdal, Herman Erdal og Bjørn Vegard Martini, mens Karoline Erdal og Irene Skilbrei gikk på damelaget (se bildet nederst på siden). Blant damene ble Vest-Agder nummer to, mens Agder og Rogaland kom på de neste plassene blant herrene.

Resultater fra NM skifelt 2014