Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no

Kongepokalen til Per Johan Gjølga

Den rutinerte Per Johan Gjølga fra Stallvik ble vinner av Kongepokalen under årets NM i skifelt.

Per Johan Gjølga er ingen "hvem som helst" i skifelt. Trolig har ingen i landet mer rutine innen denne grenen enn nettopp han. Siden 1987 har han deltatt på samtlige norgesmesterskap, det vil si 27 NM. Årets Kongepokal var 47-åringens femte.

Men årets NM hang i en tynn tråd for den beskjedne bonden fra Fosen. Sykdom i forkant av NM i tillegg til at det ikke har vært skiføre i det hele tatt i nærheten av der han bor, gjorde at han vurderte å stå over årets NM. Nå angrer han nok ikke på at han dro...

Selv om Gjølga ikke holdt vanlig fart i sporet denne gang, viste han at han er en god skytter. Som eneste deltaker i seniorklassen for herrer skjøt han fullt hus, 30 treff. I skifelt teller som kjent skytinga mye, og Gjølga vant til slutt med 3 minutter og 22 sekunders margin på toeren, Runar Sørensen fra Spydeberg i Follo. Sørensen hadde 29 treff på skytingen. Beste langrennstid hadde som ventet Ole Martin Erdal fra Førde. Han bommet imidlertid litt for mye på standplass, og endte dermed som nummer 3.

Mer om NM skifelt normaldistanse.

Resultater fra NM skifelt.