Alvdal, Tynset og Nora - Østlandet - 27. juli - 1. august.

NC tredje gang i Nord-Østerdal

Det er tredje gang Norges-cupen arr. i Nord-Østerdal skyttersamlag.

1994

Første gang var i 1994 da Folldal, Alvdal og Tynset sto som arr. Dette var åpningsrundet dette året, og tidspunktet like før 17. mai bø på sine utfordringer for skytterne. I Folldal var det lett snø i lufte da stevnevinneren der oppe Tor Erik Fossli, Målselv lå på standplass. Runden vil allikevel bli husket som Roar Lillebo sin store runde. Den gang ble det arr. en avsluttende finale på ett av de tre stevnene. Det var her Roar Lillebo utklasset sine konkurrenter med å vinne med 346, to poeng foran neste skytter. Det har vel knapt skjedd hverken før eller siden.  Roar hadde jo bare tre år tidligere blitt skytterprins i Bergen. 2005

2005

Neste gang Norgescupen var på besøk var foran Landsskytterstevnet på Lesja ( 2005 ), slik som tilfellet er også i år. Den gang st Alvdal, Tynset og Tolga som arr. der det avsluttende stevnet var lagt til Tynset. Her ble avviklet en finale som sto i stil med stevnene forøvrig.  Den kjente Landsskytterspeakeren Egil Kårbøl var hyret inn, og skytterne ble kalt opp på sena der de fikk anvist sine skiver som den gang var elektroniske. På storskjerm kunne de andre skytterne og publikum følge dette dramaet skive for skive, skudd for skudd.  Liv Sollesnes fra Jondalen i Hardanger vant dette stevnet, og tynsetingene og de samarbeidende arr.lagene sto på sitt vis også igjen som stevnevinnere.